2024. április 24. - György

Blues-körhinta

A Blues Carousel - Blues-körhinta dzsesszciklus vendégei magyar zenészek lesznek Oláh Andor szájharmonikás zeneszerző és Nemes Zoltán zongorista személyében szombaton Érsekújváron.
2008. január 11. péntek 17:57 - Hírextra

A pozsonyi magyar intézet az érsekújvári Polgári Klubbal közösen szervezte a koncertet - mondta el az MTI-nek Krasztev Péter, az intézet igazgatója.

A Blues-körhinta zenei ciklus olyan jellegű free jam örömzenélések sorozata, amelyek közvetlenül kötődnek a blues, a blues-rock alapjaihoz, illetve az ezekhez tartozó rokon stílusokhoz.
Az est egyik vendége Oláh Andor, a blueszenész társadalom ismert alakja, aki 1989-ben Debrecenben az Ölveti Blues Band tagjaként végig utcazenélte a nyugat-európai városokat. A Budapesten 2005-től szervezett Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál rendszeres fellépője.
A szájharmonikás társa lesz Szlovákiában Nemes Zoltán pianista, aki virtuóz boogie-woogie-játékosként lett ismert. Tagja a Kutya vacsorája együttesnek, és a Silence nevű zenekarnak, amely klasszikus zenei átiratokat szólaltat meg.

Nemes Zoltán a New Orleans-i zene elkötelezett híve, Jambalaya néven együttest hozott létre, s 2006-ban megjelent lemezük sikere alapján rendszeresen hívják őket külföldi fesztiválokra is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását