2024. május 5. - Györgyi

Ötvenhárman szereztek PhD-fokozatot

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) doktori iskoláiban ötvenhárman szereztek PhD-fokozatot ebben a félévben - tájékoztatta az SZTE Doktori Intézetének igazgatója az MTI-t csütörtökön. Legtöbben, összesen 22 hallgató a Természettudományi és Informatikai Karon
2008. január 10. csütörtök 10:45 - Hírextra

2007-ben összesen 118 diák kapott doktori fokozatott, közülük negyvenkilenc a TTIK-n - tette hozzá.
Az SZTE tizennyolc doktori iskolájában mintegy hétszáz doktorandusz tanul, közülük háromszázharmincan államilag támogatott helyen. A költségtérítéses hallgatók közül hatvan-hetven diák ösztöndíját és kutatási költségeit az akadémia Szegedi Biológiai Központja állja, kéttucatnyi diák pedig az egyetem tudásközpontjain belül végzi tudományos munkáját - közölte az egyetemi docens.
Klukovits Lajos elmondta, a Magyar Akkreditációs Bizottság jelenleg vizsgálja a doktori iskolák megfelelését az új Felsőoktatási Törvénynek, az SZTE valamennyi intézete teljesíteni fogja a szükséges tudományos és személyi feltételeket.

A következő tanévben az egyetem 118 doktorandusz hallgatót vehet föl államilag támogatott helyre, ez tizeneggyel több mint korábban. A finanszírozott keretszám növekedése annak köszönhető, hogy - Budapesti Corvinus Egyetem után - az SZTE doktori iskolái működnek legeredményesebben, vagyis a diákok közül a végbizonyítvány megszerzését követő három éven belül itt szereznek a legtöbben tudományos fokozatot - tudatta az igazgató.

Az SZTE indította doktori képzések államilag finanszírozott helyeire tudományterülettől függően két és fél, négyszeres a túljelentkezés; a felvételizők zöme a szegedi egyetemről kerül ki - mondta Klukovits Lajos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását