2024. április 20. - Tivadar

Gigantikus képeslap

Bejegyezték orosz rekordnak azt a gigászi, 400,53 négyzetméteres, 119,8 kilogramm súlyú üdvözlőlapot, amelyet a szibériai Novoszibirkszkben a Város Napjára készítettek még júniusban.
2007. október 28. vasárnap 16:16 - Hírextra
Az üdvözlőlapon novoszibirszki lakosokról a város nevezetességei előtt készült fényképek láthatók, hátoldalát pedig sok ezren írták alá.

A lapot először a Város Napján kiállították a Főtéren, majd el is küldték "postán": egy Novoszibirszk melletti repülőtér volt az egyetlen hely, ahol teljes nagyságában le lehetett fektetni, meg lehetett mérni és le lehetett fényképezni egy helikopterről. Ezután ráragasztották a 4200 rubelnyi - 42 darab százrubeles - bélyeget, megcímezték a Szibériai Távközlési Múzeumnak, és feladták.

Mindezt figyelemmel kísérte egy külön e célra létrehozott bizottság és több független tanú is, hogy ne lehessen akadálya a rekordként való bejegyezésnek.

A Guinness Rekordok Könyvénél ugyancsak bejelentették az óriás levelezőlapot, de ott még nem jegyezték be.

Az előző üdvözlőlap-rekordot Szentpéterváron állították fel tavaly: felülete 150,15 négyzetméter, súlya 56,2 kilogramm volt, s egy szentpétervári fiatalembernek egy francia lány iránti szerelmét örökítette meg.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását