2024. május 4. - Mónika, Flórián

Közszolgálati filmfesztivál a Millenárison

Az utóbbi évek legmerészebb és legkreatívabb közszolgálati tévés produkcióiból szervezett seregszemlével harangozzák be a jövő pénteken és szombaton a Millenáris Teátrumban a 2010-es budapesti INPUT fesztivált - hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájé
2008. január 10. csütörtök 13:01 - Hírextra

A hetvenes évek végén egy amerikai, egy német és egy olasz tévés találta ki a rendezvényt, amelyre az előző esztendőben a világ valamely közszolgálati tévéjében bemutatott alkotásokkal lehet nevezni - idézte fel Baló György, a Magyar Televízió (MTV) szerkesztő-műsorvezetője, az egyik szervező, házigazda.

Mint mondta, az INPUT-nak nincsen saját apparátusa, így mindenhol a vendéglátó köztévé szervezi az egyhetes, 1000-1200 résztvevőt megmozgató, a vetítések között számtalan szakmai vitát kínáló mustrát, amelyen viszont díjakat nem osztanak; a harminc esztendeje indított sorozatnak tavaly a svájci Lugano adott otthont, az idén a dél-afrikai Johannesburg, jövőre a lengyel főváros, Varsó lesz a házigazda.

Sipos Pál, az MTV kulturális főszerkesztője szerint a Mini INPUT célja az is: "a magyar szakma szembesüljön azzal, hogy mi van a világban", a kettő közötti különbséget szerinte fényévekben lehet mérni.

Mint mondta, az ilyen kitekintések segítenek abban is, hogy a hazai filmesek kilábaljanak a provincializmusból; kérdésre válaszolva Sipos Pál azt mondta: 2003 óta nem került be magyar alkotás a fesztivál évente 80-90 filmes programjába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását