2024. március 29. - Auguszta

Hat évet kapott az unokatestvérét megkéselő férfi

Késsel hasba szúrta unokatestvérét, ezzel életveszélyesen megsebesítette őt az a kisteleki férfi, akit jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.
2008. január 10. csütörtök 11:21 - Hírextra

Az ítélet szerint az ötvenéves, rendszeresen alkoholt fogyasztó Szögi-Birgés Balázs kisebb megszakításokkal három évtizede élt unokatestvére, a későbbi sértett kisteleki tanyáján. A ház körüli mezőgazdasági munkákat végezte, ennek fejében szállást, ellátást, alkalmanként készpénzt kapott, a két férfi között csak kisebb összezördülések voltak.

2006. május 19-én a sértett tanyáján ünnepséget szervezett, melyen a vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Estére, amikor a vendégek elmentek a tanyáról, addigra Szögi-Birgés Balázs közepesen lerészegedett. A házigazda ezt látva felszólította a férfit, távozzon a lakrészébe, majd el is kísérte oda, s az ágyra lökte.

Ezt követően a sértett kiment rendet rakni, összeszedte az üres sörös üvegeket, majd visszatért melléképülethez, ahol az ajtóban a vádlott hasba szúrta. Dulakodni kezdtek, a földre kerültek, s a sértettnek sikerült a vádlott kezéből kicsavarnia a kést. A házigazda felesége hívta ki a mentőt a sokkos állapotban lévő férfihoz, akit a szegedi klinika intenzív osztályára szállítottak, ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek Szögi-Birgés Balázst, s ezért jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását