2024. március 29. - Auguszta

Dől-e a maci? Itélethirdetés Postabank ügyben

Várhatóan ma hirdeti ki másodfokú döntését a Fővárosi Ítélőtábla a Postabank-ügyben megvádolt Princz Gábor, a pénzintézet volt elnök-vezérigazgatója és társainak büntetőperében.
2008. január 10. csütörtök 08:53 - Hírextra
Az összesen 34,6 milliárd forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárásban a korábbi tervek szerint december 20-án hirdettek volna ítéletet, ám akkor a tárgyalás kezdetén az hangzott el, hogy a bírói testület nem jutott döntésre, ezért a per folytatását január 10-re halasztották.

Az ügyben korábban a Fővárosi Bíróság felmentette a vádlottakat, de a 2006 júliusában született elsőfokú ítélet ellen az ügyészség képviselője fellebbezett, így került a per a táblabíróság elé.
A másodfokú perben az ügyész az ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását, míg a védelem az elsőfokú, felmentő döntés helybenhagyását kérte.

A Fővárosi Főügyészség 2003-ban a Postabank és Takarékpénztár Rt. egykori elnök-vezérigazgatója és a pénzintézet korábbi hat vezető beosztású tagja ellen azért emelt vádat, mert álláspontjuk szerint a vádlottak még 1995 és 1997 között szándékosan megszegték a törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, és jól prosperáló bank látszatát keltették.

A 2004 októberében kezdődött perben Princz Gábort egy másik, 121 millió forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel is megvádolták, de a korábbi elsőfokú ítélet ez alól is felmentette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását