2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP a zöld alkotmányozás fontosságáról

A beruházások elleni lakossági tiltakozások világszerte azt mutatják, hogy bár jogszabályok határozzák meg a környezetvédelmi eljárásrendet, az állampolgárok szerint kétséges azok hatékonysága és ezen változtatni kell.
2008. január 10. csütörtök 15:57 - Hírextra

Orosz Sándor kiemelte: az idén is folytatódó "zöld alkotmányozás" a jogszabályok hatékonyságába vetett bizalmat kívánja erősíteni. Ennek keretében zajlik Magyarországon a fenntartható fejlődés nemzeti tanácsának megalakítása, és ebbe illeszkedik a jövő nemzedékek ombudsmani intézményének beindítása.

A szocialista politikus kiemelte: arra kéri Sólyom László köztársasági elnököt, hogy mielőbb kezdje meg az egyeztetést a pártokkal az országgyűlési biztos sikeres megválasztása érdekében.

Mint Orosz Sándor elmondta, az MSZP-frakció addig nem hajlandó az energiapolitikai országgyűlési határozati javaslat tárgysorozatba vételére, ameddig az nem tárgyalható együtt a nemzeti éghajlatváltozási stratégiával. Az előbbit már benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek, az utóbbit január végére ígérték.

Mint elhangzott, az energiapolitika tárgyalása nem előzheti meg az éghajlatváltozási stratégiát, mert így nem biztosítható kellő garancia a fenntartható fejlődéshez, az éghajlatváltozás elleni fellépéshez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását