2024. április 25. - Márk

Veszélyben a teknősök

Egyre nagyobb méreteket ölt az egzotikus édesvízi teknősök illegális kereskedelme Indonéziában a TRAFFIC nemzetközi környezetvédelmi ellenőrző szervezet szerint.A brit központú TRAFFIC húsz kisállatpiacot vizsgált meg Indonézia fővárosában, Jakartában, és
2008. január 9. szerda 07:06 - Hírextra

Ráadásul ezek közt található Indonézia mind a hat teljeskörűen védett teknősfaja, valamint az az öt nem őshonos teknős faj, amely szintén védett.

A teknősök az illegális vadállat-kereskedelem legnépszerűbb tételei közé számítanak, és vagy kisállatnak adják el őket például Japánban, vagy élelemként értékesítik, főként Kínában.

"A védett fajok nyílt kereskedelme a hivatalos szervek gyengeségét mutatja, valamint a törvény gátlástalan megsértését" - mondta Chris R. Shepherd, a TRAFFIC dél-ázsiai részlegének illetékese és a felmérés egyik vezetője.

Tonny Soehartono, az indonéziai erdőügyi minisztérium illetékese elismerte, hogy a teknősök illegális kereskedelme aggasztó probléma: "Elismerjük, hogy így van, ám az oka egyrészt a hatalmas kereslet, másrészt a visszaszorítására használható pénzforrás hiánya".

A TRAFFIC ellenlépések megtételére szólította fel az indonéziai kormányt, valamint az indonéziai Hüllő- és Kétéltű-kereskedelmi Szövetséget arra kérte, hogy büntesse meg azon tagjait, akik veszélyeztetett vagy védett teknősfajokat értékesítenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását