2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Jóslás ingával

Akár bevalljuk, akár nem: a jövőről mindannyian szeretnénk biztosat tudni. Ez pedig kiüríthetetlen piac az okkult tudományok, köztük a jóslás művelőinek, akik változatos módszerekkel és eszközökkel fürkészik - állításuk szerint sikerrel - az előttünk álló
2008. január 9. szerda 09:34 - Hírextra

Gazsi Gizi saját értékítélete szerint az egyetlen igazán profi jósnő, a sok magát annak nevező amatőr jövendőmondó között. Ennek tulajdonítja, hogy állandó vendége az egyik kereskedelmi televíziós csatornának.

- Némi túlzással elmondhatom, hogy az anyatejjel szívtam magamba a jóslás tudományát, hiszen édesanyám is jóslással kereste a kenyerét. Tőle igen sokat tanultam - mesél a kezdetekről.

- Meg lehet a jóslást tanulni?

- Bizonyos dolgokat igen, de az igazi jósnő nem az ismert sablonokkal dolgozik, hanem azt a vele született, különleges jövőbelátó képességét használja ki, amely csak nagyon keveseseknek adatott meg.

Gizi azt állítja magáról, hogy ő a múlt, a jelen és a jövő tudója. Amúgy vállalkozó, engedélye szerint szellemi szabadfoglalkozású. Az utóbbi meghatározás különösen illik rá, hiszen ki vitatná, hogy a jósnőnek a szellemekkel is kapcsolatban kell állnia?

Hősnőnk azonban nemcsak az árnyékvilágból meríti információit, mert tenyérből, kártyából, rajzból, sőt: még ingából is jósol.

Maradjunk az utóbbinál. Gizella asszony fő munkaeszköze egy nyakláncra fűzött inga. A munka vele igen egyszerű. A jóslás alanya szeretne megtudni valamit, tehát kérdez a műszertől.Ha az adott kérdésre az inga kileng, a válasz igen a kérdésre. Ha az inga nem mozdul, akkor nemleges a válasz. Csakhogy az inga csak beavatott jövőlátó kezében hajlandó közreműködni. Mivel Gizi ilyennek vallja magát, próbát tettünk:

- Elnyerik-e méltó büntetéseket napjaink pénzügyi bűnügyeinek gyanúsítottjai? Például a "bróker botrány"-ként ismert ügyben szereplők?

Az inga mozdulatlan marad.

- Hány százalékos lesz 2008-ban az infláció?

A jósnő egytől felfelé sorolja a számokat. Az inga hétnél leng ki.

- Labdarúgócsapatunk a kedvezőnek mondott sorsolást kihasználva továbbjut-e a világbajnoki selejtező csoportjából?

Az inga meg sem rebben.

- Az inga szerint elhisszük, hogy a válaszokat nem ön irányítja?

- Ne haragudjon, de be kell fejeznünk. Valaki éppen most csenget a bejáratnál...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását