2024. május 3. - Tímea, Irma

Ifjú kereszténydemokraták a tandíj ellen

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) rövidesen akciót indít, amelyben a tandíj ellen tiltakozva a szociális népszavazáson való részvételre ösztönzik a fiatalokat; erről a szervezet elnöke beszélt az MTI-nek szerdán.
2008. január 9. szerda 15:30 - Hírextra
Rétvári Bence elmondta: a következő hetekben szórólapot juttat el az IKSZ helyi szervezeteinek segítségével el az ország minden egyetemére, főiskolájára és középiskolájában, amelyen felhívják a figyelmet a tandíjfizetési kötelezettségre. Hozzátette: ezzel a figyelemfelhívó akcióval az a céljuk, hogy arra ösztönözzék a fiatalokat, minél többen vegyenek részt a szociális népszavazáson.

A részletekről szólva a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) fővárosi képviselője, a párt ifjúsági szervezetének vezetője elmondta: szórólapjukon egy Gyurcsány Ferencnek, illetve az MSZP-SZDSZ koalíciónak címzett, 150 ezer forint befizetéséről szóló csekk van. A befizető nevénél az SZDSZ 2006-os országgyűlési választási kampányából megismert név, Kovács Pisti olvasható.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a tandíj elleni tiltakozásul az IKSZ már 2006 szeptemberében levelet juttatott el a kormánypárti képviselőknek, amelyben arra kérte őket, kezdjék a tandíj fizetést magukon, és fizessék ki saját taníttatásuk költségét, ami a tandíj összegét és ötéves képzést alapul véve 615 ezer forint. A politikus elmondta: e levelükre egy tucat választ kaptak, amelyben a képviselők tudatták, hogy anyagilag támogatják azt a felsőoktatási intézményt, ahol egykor diplomát szereztek. A többség azonban nem válaszolt a levélre - közölte Rétvári Bence.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását