2024. április 27. - Zita

Clayderman az Operabálon

Divatbemutató-parádé, csárdás táncoktatás és még sok minden újdonság szerepel a február 2-án tartandó 2008-as Operabál programján. A sztárvendég Richard Clayderman francia zongoravirtuóz lesz - jelentették be a szerdai tájékoztatón a szervezők.
2008. január 9. szerda 17:37 - Hírextra
Richard Clayderman - aki Magyarországon is évtizedek óta népszerű - muzsikájával is köszönti a bált. Az 1953-ban Párizsban született művész eredeti neve Philippe Pagés. Édesapja is zongoratanár volt. A csodagyerek zongorista hamarosan olyan sztárok kísérője lett, mint Michel Sardou, Thierry le Luron és Johnny Halliday.

Mint zongoravirtuóz előadóművész lett világsztár, aki 267 arany és 70 platinalemezzel büszkélkedhet. Világszerte a "romantika hercegének" becézik, amely elnevezés Nancy Reagan egykori first ladytől származott.

A jegyárak idén 75 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább 300 ezer forintba kerül. Ennek ellenére a rendezők célja, hogy "életkorra és vagyoni helyzetre való tekintet nélkül, egy kicsit mindenki magáénak érezhesse azt, amit a Budapesti Operabál jelent" - hangzott el a tájékoztatón.
Ennek érdekében több olyan fórumot, eseménysorozatot is szerveznek, amely bepillantást enged a bál kulisszatitkaiba.

A bál délelőttjén ismét megnyitják a kapukat azon nyugdíjasok előtt, akiket egy rejtvénypályázat nyerteseként kisorsoltak. Így harminc idős pár koccinthat majd, az erre a napra palackozott Operabál pezsgővel, a királyi páholyban.

Az idén is jelentkezhettek e-mailben fiatal lányok, hogy kipróbálják, illik-e rájuk a báli topánka. A "Hamupipőkék" közül az öt legszerencsésebb részt vehet a bálon. Őket felöltöztetik, elkészítik a frizurájukat, sminkelik, és ingyen táncórákat vehetnek Keleti Andreától. Egy idősebb hozzátartozójuk - például a nagymamájuk - is elkísérheti őket a fényes estélyre.

A bál másik jelszava a jótékonyság. Ennek csupán egyik jele, hogy a báli bevételekből a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 1500 adag meleg ételt - gulyáslevest - osztanak szét a rászorulók között a Blaha Lujza téren. Az ételosztás mellett tüdőszűrést szerveznek a megjelentek számára.

A műsorban fellépnek a Magyar Táncművészeti Főiskola ifjú növendékei, akik egy triccs-traccs polkát adnak elő, a nyitótáncosok után. Az operabálok történetében először tíz híres divattervező kreációin keresztül mutatják be a báli divatot, egy nagyszabású bemutató keretében.
A hagyományos báli táncok mellett a résztvevők szívesen táncolnak csárdást és egyéb magyar táncokat is. Akik nincsenek tisztában a lépésekkel, azokat Keleti Andrea okítja majd, Mága Zoltán hegedűművész muzsikájára.

Érdekes újítás a báli szerviz: hogy bármelyik vendég igénybe vehet egy kis lazítást, pihenést, smink és frizura igazítást ruhajavítást, gombfelvarrást és akár egy frissítő talpmasszázst is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását