2024. április 19. - Emma

Budapesten a Fed Kupa

Január 30. és február 2. között 15 ország részvételével Budapesten rendezik meg a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának küzdelmeit, amelyen a magyarok a jelenlegi legerősebb csapattal vesznek részt.
2008. január 9. szerda 13:08 - Hírextra
A négynapos viadalt is vendégül látó Syma Sport- és Rendezvényközpontban rendezett szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a 15 válogatottat három négyes és egy hármas csoportba sorsolják és a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek majd a feljutásért. A két továbbjutó gárda áprilisban a Világcsoport rájátszásában folytatja a küzdelmeket.

Machán Róbert magyar Fed Kupa-kapitány elmondta, hogy együttesében Szávay Ágnes, Czink Melinda, Nagy Kyra és Arn Gréta kapott helyet. A korábban német színekben versenyző Arnra elsősorban a párosban számít.

"A jelenlegi legerősebb magyar csapattal indulunk harcba a továbbjutásért" - mondta Machán.
A viadalon rendkívül erős lesz a mezőny, hiszen többek között a szerb, a svájci, a fehérorosz és a lengyel együttes is pályára lép a gyors Gerflor Taraflex borítással ellátott pályán.

A sajtótájékoztatóra az esztendő első Grand Slam-tornájára készülő Szávay is bejelentkezett Ausztráliából: "Egyre jobban megy a játék, bízom a jó szereplésben" - mondta telefonon a 19 éves magyar tehetség, hozzátéve, reméli több mérkőzést is játszhat Melbourne-ben és bízik abban is, hogy hazatérése után a Fed Kupában is megállják majd a helyüket.

A január 30-án kezdődő budapesti versenyen szerdától péntekig a csoportmérkőzéseket délelőtt 10 órától és délután 16 órától rendezik meg, ez alól a center pálya a kivétel, ahol a magyar csapat minden nap 14:30-tól játssza a mérkőzéseit. Szombaton a rájátszás összes találkozója 16 órakor kezdődik.

A belépőket már árusítják, a legolcsóbb jegy 1500 forint lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását