2024. április 29. - Péter

Új elmélet az influenzáról

Az influenzavírusnak fel kell törnie egy speciális zárat, mielőtt bejuthat a légzőszervek sejtjeibe - állítják amerikai kutatók. A MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói szerint az influenzavírusoknak először kapcsolódniuk kell ahhoz az esern
2008. január 8. kedd 09:11 - Hírextra
Ez a felfedezés a kutatók állítása szerint segíti az influenzavírusok működésének jobb megértését, valamint annak ellenőrzését, hogy az emberre is veszélyes H5N1 madárinfluenza-vírus átmegy-e olyan változáson, amely világjárvány kiváltója lehet.

"Most már tudjuk, hogy mit kell keresnünk" - mondta Ram Sasisekharan, akinek a kutatásról írt tanulmánya a Nature Biotechnology szakfolyóiratban jelenik meg.

A kutatás során kimutatták, hogy a legtöbb influenzavírus úgy fertőz, hogy hozzákapcsolódik az esernyő alakú receptorhoz a felső légutakban. A szakemberek szerint a H5N1-vírus csak akkor terjedhet emberről emberre és idézhet elő világjárványt, ha képessé válik erre a manőverre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását