2024. május 5. - Györgyi

Távozik az MSZP budapesti pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke

A hónap végével távozik posztjáról Bakonyi Tibor, az MSZP budapesti szervezete pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöke, utódjául Szalkai István fővárosi képviselő a legesélyesebb - tudta meg az MTI szocialista politikusoktól kedden.
2008. január 8. kedd 15:47 - Hírextra

Bakonyi Tibor az értesülést megerősítve közölte, hogy a Főgáz Zrt.-nél tavaly júniustól vállalt vezérigazgatói feladataira kíván összpontosítani a jövőben. Hozzátette, hogy 2003 óta volt az ellenőrző bizottság elnöke, illetve, hogy vele az utolsó tagja is távozik a budapesti elnökségből azoknak, akik 1994 óta tevékenykedtek a testületben. Korábban a párt budapesti gazdasági alelnöke is volt.

Az MTI információi szerint a fővárosi, német tulajdonú Főgáz a múlt évet, a tervezett 5,4 milliárd forint helyett, 8 milliárd forintos osztalékfizetéssel zárja.

Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke elmondta, Bakonyi Tibor már korábban jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt lemond a bizottsági elnöki posztról. Utódjának személyéről Burány Sándor nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. Megjegyezte, hogy e kérdésben az MSZP budapesti küldöttértekezlete dönthet. Hozzátette, hogy az elnökség javaslatára februárban tartják a pénzügyi ellenőrző bizottság elnökét is megválasztó küldöttértekezletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását