2024. május 13. - Szervác, Imola

Macskafogó 2 Berlinben

A Macskafogó-2 - A sátán macskája hamarosan a nemzetközi közönség előtt is debütál: a február 7-17. között megrendezendő Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó vásáron mutatkozik be - közölte Salamon Eszter, az animációs film producere kedden az M
2008. január 8. kedd 18:04 - Hírextra

Molnár Krisztina, a Macskafogó 2-t forgalmazó Budapest Film sajtóreferense arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy vasárnap estig 200 ezer 547-en nézték meg az egész estés családi rajzfilmet.
"A kultfilmmé vált Macskafogó után a folytatás diadalmenete is töretlen: a kétszázezres küszöböt már a hétvégén átlépte a film" - tette hozzá.

A sátán macskáját 47 kópiával vetítik december 20-a óta Budapesten és vidéken. A film eddigi bruttó bevétele csaknem 200 millió forint.

A közlemény szerint a legnagyobb nézőszámot közvetlenül karácsony után, december 27-én érték el Grabowskiék, ezen az egy napon csaknem 20 ezren nézték meg az egerek újabb kalandjait.

Az első részben a Macskafogó nevű gépkutya megszelídítette a városban az összes cirmost, a dzsungelben azonban maradt egy kisebb törzs. Ennek tagjai elfognak egy Stanley nevű újságíró egeret, aki - mielőtt feltálalják vacsorára - elmeséli a megszelídített városi macskák sanyarú sorsát. A "vadmacskák" elindulnak társaik felszabadítására.

A második rész szinte ugyanazzal az alkotógárdával készült, mint az első: a rendező Ternovszky Béla, a forgatókönyvet Nepp József jegyzi, a figurákat pedig Maros Zoltán tervezte. A vezető alkotók közül csak a zeneszerző változott: míg az első rész zenéjét Deák Tamás szerezte, A sátán macskájának zenéje Malek Miklós nevéhez fűződik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását