2024. április 29. - Péter

Kettős gyilkosság és öngyilkosság

Minden a helyszínen rögzített nyom és az eddigi rendőrségi vizsgálat során beszerzett bizonyíték és adat arra utal, hogy az 53 éves, tette után öngyilkosságot elkövető nő ölte meg 12 éves lányát és 76 éves édesanyját hétfőn a Vas megyei Rátót községben -
2008. január 8. kedd 14:18 - Hírextra

"Semmilyen olyan bizonyíték, vagy tény nincs, ami azt valószínűsítené, hogy valamely ismeretlen, családon kívüli személy követte volna el a bűncselekményt, az eddigiek alapján azt valószínűsítjük, hogy az édesanya a tettes, tehát egy sajnálatos családi tragédia történt" - mondta Halmosi Zsolt.

Tájékoztatása szerint a rendőrség ügyeletére a mentőktől érkezett a bejelentés, ami szerint Rátóton az egyik családi házban a munkából hazaérkező családfő holtan találta családjának tagjait.

Palkó Andrea ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a helyszínen elvégzett elsődleges halottszemle megállapította, hogy mindhárom holttesten szúrt és vágott sérülések voltak találhatóak.

Elmondta azt is: a bűncselekmény helyszínén két búcsúlevelet találtak, melyek mindegyike az édesanyától származott. Megtalálták az elkövetés eszközét is, egy 20 centiméter pengehosszúságú kést.

A búcsúlevelekben - melynek pontos tartalmát a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem kívánta a rendőrség nyilvánosságra hozni - az édesanya leírta tettének indítékait.

Hozzáfűzte: a nyomozás több emberen elkövetett emberölés alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen indult. A vizsgálat megállapítása szerint a családfő a halál bekövetkezésének idején Szombathelyen munkahelyén dolgozott, az ő gyanúsítását tehát eleve kizárták.

Halmosi Zsolt a részletekről annyit elárult, a munkanélküli és kezelt betegségben is szenvedő anya az egyik búcsúlevélben a család anyagi ellehetetlenülésére hivatkozott. A néhány száz lelkes községben élő család egyébként a falubeliek és ismerősök szerint rendezett körülmények között élt.
A főkapitány elmondta azt is: az elsődleges írásszakértői vélemény alapján valószínűsítik, hogy a két búcsúlevél közül az egyik a kettős gyilkosság előtt, a másik pedig utána íródott.

Hangsúlyozta: az ügy minden körülményre és eshetőségre kiterjedő nyomozása még folyamatban van, csak ezután következik a végleges írásszakértői vizsgálat és az igazságügyi orvosszakértői boncolás, melyeknek eredménye az ügy megítélése szempontjából döntő fontosságú lehet. Amennyiben beigazolódik a rendőrség feltevése, úgy az elkövető halála miatt meg kell szüntetniük az eljárást.

A főkapitány elmondta: a történtek és a helyszín látványa az ügyben nyomozó rendőröket is megviselték, ezért minden a helyszíni szemlén részt vett kollégájukkal pszichológus beszélget el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását