2024. május 5. - Györgyi

Elhunyt a maszkmester

Uemura Su, a nemzetközi kozmetikai ipar egyik jelentős résztvevője, aki az ötvenes években hollywoodi sztárok maszkmestereként épített egyedülálló karriert 79 éves korában elhunyt Japánban.
2008. január 8. kedd 16:38 - Hírextra

 Uemura szépségápolási tanulmányai befejeztével a konzervatív Japánból érkezett Los Angelsbe az 1950-es években, hogy filmek maszkmestereként dolgozzon. A legnagyobb sikerét egy 1962-ben készült Shirley MacLaine-filmmel aratta: Az én kis gésám című vígjátékban olyan tökéletes gésává maszkírozta a színésznőt, hogy mindenütt ováció fogadta munkáját. Ezt követően egymás kezéből kapkodták ki a hollywoodi dívák, de olyan színészek, mint Frank Sinatra is szívesen adták keze alá arcukat.

Ő lett az egyetlen japán férfi maszkmester, aki sikeres pályát futott be az álomgyárban. Az 1960-as években mégis szedte a sátorfáját, és hazatért Japánba. 1964-ben megnyitotta hollywoodi stílusú maszkmesteri stúdióját, hogy másokat is megtanítson hivatásának művészetére.

Néhány év elteltével saját szépségipari vállalkozásba fogott, amely a nyolcvanas évekre világszerte a Shu Uemura Cosmetics néven vált ismertté jellegzetes kozmetikumai, s főként saját fejlesztésű tisztítóolaja miatt. Több üzletet is nyitott a világ nagyvárosaiban: Párizsban, New Yorkban és Londonban. Három évvel ezelőtt vállalata csatlakozott a L'Oréal SA csoporthoz.

A szépségipar japán nagymestere cégének közleménye szerint december 29-én tüdőgyulladás következtében hunyt el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását