2024. április 25. - Márk

Csökkenő létszámmal is ellátják a feladatokat

Véget ért Bács-Kiskun megyében a határőrség és a rendőrség integrációjának első szakasza; a 2.100 főt meghaladó megyei állomány annak ellenére is képes a feladatok magas szintű ellátására, hogy csökkent a létszám, s a költségvetési kondíciók sem kedvezőek
2008. január 8. kedd 18:16 - Hírextra

Dávid Károly beszámolt arról, hogy a két szervezet integrációjának első, jelentős szakaszán már túl vannak, az egyéni elbeszélgetések után az is eldőlt, hogy kire, milyen beosztásban számíthat a jövőben.

A tábornok ismertette: a Bács-Kiskun megyében korábban szolgálatot teljesítő 764 határrendész közül 41-en választották a nyugállományba vonulást.

"Számomra meglepő volt, hogy a rendőri állománynál erőteljes létszámcsökkenés történt, melynek következményeként a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezetéből több mint 120-an kezdeményezték, egészségügyi alkalmasságuk felülvizsgálatát" - tette hozzá a megyei rendőrfőkapitány.

Véleménye szerint, míg a 41 határrendész távozása elsősorban az integrációhoz köthető, addig a rendőri állomány csökkenése elsősorban a nyugdíjrendszer változásától való félelemnek a következménye.

Dávid Károly hozzátette: a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartozó 110 kilométer hosszú szerb-magyar határszakaszon a hercegszántói, bácsbokodi, bácsalmási és a kelebiai határrendészeti kirendeltségek állománya, technikai háttere, infrastruktúrája, felszereltsége garancia arra, hogy a határellenőrzési munka magas színvonalon és hatékonyan folyik az integráció után is.

"Még akkor is, ha a túloldali helyzetnek vannak kockázatai és a későbbiekben lehetnek olyan negatív hatásai, amelyeket nekünk majd kezelni kell" - utalt a megyei főkapitány bizonytalan koszovói helyezet miatt esetleg várható nehézségekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását