2024. május 14. - Bonifác

Újabb magyar vereség

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-29-re kikapott a világklasszisokkal felálló francia együttestől Miskolcon, a január 17-én kezdődő norvégiai Európa-bajnokságra készülő csapatok barátságos mérkőzésén.
2008. január 7. hétfő 22:16 - Hírextra

Eredmény:

Magyarország-Franciaország 29-33 (11-16)
----------------------------------------

Az Európa-bajnokságra készülő két csapat szombati, toulouse-i összecsapásán a kontinenselső franciák 27-25-re nyertek. Az együttesek nem változtattak keretükön a 48 órával korábbi találkozóhoz képest. A vb-negyedik rivális Bertrand Gille személyében világklasszissal erősödött, ám ő csak bemelegített, vállsérülése miatt még nem szerepelt.

Jó védekezéssel nyitott a két gárda. Majd 3-3 után, két Puljezevics-bravúrt követően kis lépéselőnybe kerültek a magyarok, ám negyedóra elteltével már 5-5 volt az állás. Mocsai kiállítása alatt fordult a kocka, majd 6-8-nál, a 20. percben Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. A franciák lendületben maradtak, és Karabatic révén elhúztak 12-8-ra, sőt, a szünetig emberhátrányban kétszer is betaláltak.

Az első félidőben megsérült Nagy - aki a vádliját fájlalta - nem tudta folytatni a játékot, nélküle pedig összeroppant a hazai gárda. A vendégek fokozatosan növelték előnyüket, a 44. percben már 26-16-ra vezettek, Skaliczky ekkor megpróbálta rendezni a sorokat.

A záró negyedórára több poszton cserélt a magyar kapitány, ez jót tett a csapatnak, csökkent a különbség, de esély sem volt a felzárkózásra. A hajrában Fazekasnak a bokája sérült meg.
A két találkozó alapján elmondható, hogy a Skaliczky-csapatnak voltak jó periódusai, de még bőven lehet fejlődni védekezésben és támadásban egyaránt.

A magyarok a hétvégén részt vesznek a hagyományos norvégiai Posten Kupán, és már haza sem utaznak a január 17-i Eb-rajtig.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását