2024. március 29. - Auguszta

Sarkozy nem viheti magával a csaját

Nem viheti magával Carla Brunit Szaúd-Arábiába Nicolas Sarkozy francia elnök. A szaúdi uralkodóház az iszlám jogra hivatkozva tagadta meg Bruni hivatalos látogatáson való részvételét.
2008. január 7. hétfő 15:18 - Hírextra

Az országban uralkodó különösen puritán szunnita iszlám vallásjog szigorúan tiltja egy nő és egy férfi nyilvános megjelenését, amennyiben azok nem házasok vagy rokonok. Rijádi diplomáciai körökből kiszivárgott információk szerint Sarkozynek is azt javasolták, hogy barátnője - egyes hírek szerint jövendőbelije - nélkül érkezzen az Abdallah királlyal való tárgyalásokra vasárnap.

Értesülések szerint az uralkodó és a köztársasági elnök közötti megbeszélések fő témája mindenekelőtt a libanoni kormányválság lesz, amelynek megoldásán mindkét ország már közel egy éve fáradozik. A két államfő várhatóan az iráni atomprogram kérdéseiről is tárgyal.

Az egykori topmodell Bruni már Egyiptomba és Jordániába is elkísérte a francia elnököt, ez azonban kiváltotta a konzervatív iszlamista egyiptomi parlamenti képviselők tiltakozását, mondván hogy a pár nem házas. Bruni és Sarkozy hamarosan Indiába látogat, ami szintén diplomáciai bonyodalmakat ígér.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását