2024. április 29. - Péter

Megölte, feldarabolta és lehúzta a vécén a férjét

Szörnyű bűncselekmény okozott hatalmas felzúdulást Németországban. Hétfőn Düsseldorfban a hatóságok hivatalosan bejelentették, hogy egy 52 éves nő megölte taxisofőr férjét, majd a holttestet feldarabolta. Ezt követően a feldarabolt testrészeket a vécén le
2008. január 7. hétfő 21:23 - Hírextra

A rendőrség közlése szerint a házaspár - nagykorú gyermekeivel együtt - Macedóniából érkezett néhány évvel ezelőtt Németországba, ahol letelepedési, illetve munkavállalási engedélyért folyamodott. A férj három héttel ezelőtt tűnt el, míg az asszony azóta menekülésben van.

Értesülések szerint a hatóságoknak a gyerekek vallottak a szörnyű bűntettről. Így egyebek között a rendőröknek elmondták: többször is érdeklődtek anyjuknál eltűnt apjuk felől. S az anya mindig azt válaszolta: "ne keressétek, mert lehúztam a vécén."

Mindezt közvetve megerősítették a szomszédok is, akik azt vallották: azon az éjszakán, amikor a férj eltűnt, a macedón házaspár lakásából zajt és szűnni nem akaró vécécsobogást hallottak.

A szomszédok elmondták azt is, hogy a férj és a feleség hosszú idő óta állandó veszekedésben élt, viszonyukat inkább a gyűlölet jellemezte. Mivel azonban mindketten muzulmán vallásúak voltak, a válás nem jöhetett szóba.

A hatóságok egyébként még a múlt héten a gyermekektől értesültek a szülők eltűnéséről. A lakást azonnal átkutatták, s különleges eszközök segítségével a nappaliban, valamint a mellékhelyiségekben vérnyomokra bukkantak. A konyhából pedig több kés is eltűnt.

A hét végén, valamint még hétfőn is nyomozókutyák bevetésével több alkalommal is átkutatták a lakóház előtti szemetes konténereket, de hiába. A mintegy 100 kilós taxisofőrnek "teljes egészében" nyoma veszett. A konténereket valószínűleg a szemeteskocsik már korábban kiürítették. A hatóságok közölték: az elkövetkező napokban kísérletet tesznek arra, hogy a szennyvíz-elvezető csatornákban próbáljanak árulkodó nyomokra bukkanni.

A vallomások alapján kiderült az is, hogy a feleség az elmúlt időszakban már több alkalommal is megpróbálta eltenni férjét láb alól. Igaz, némelyest "szelídebb" módszerekkel próbálkozott, így különböző gyógyszerekkel akarta megmérgezni élete párját, akit egy ízben kalapáccsal súlyosan megsebesített. Az 58 éves férj azonban egyetlen alkalommal sem tett feljelentést felesége ellen. A lakásban egyébként nagy mennyiségű nyugtatószerre bukkantak.

A hatóságok közlése szerint az 52 éves nő karácsony második napján hazájába, Macedóniába utazott, ahol azóta állítólag több alkalommal is felbukkant. Igyekezett pénzt kölcsönözni, s megpróbált hozzáférni a sajátos körülmények között "elhunyt" férj bankszámlájához.

A düsseldorfi rendőrség közölte, hogy a tettes ellen nemzetközi letartóztatási parancsot adnak ki. A dolgokat a hírek szerint nehezíti, hogy Macedónia és Németország között nincs kiadatási egyezmény.
Megfigyelők nem tartják kizártnak, hogy a történtek tovább fokozzák az elmúlt hetekben Németországban többnyire bevándorló fiatalok által elkövetett bűncselekmények miatt felerősödött idegenellenességet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását