2024. április 26. - Ervin

Listavezető lett a Radiohead korongja

Az alternatív rock egyik nagyágyúja, a brit Radiohead együttes In Rainbows című, az internetről hónapok óta letölthető legújabb albumával a brit lista vezetője. Az együttes immár ötödik albumával kapaszkodott fel a brit lista legmagasabb pozíciójába.
2008. január 7. hétfő 09:42 - Hírextra

Az album különlegessége, hogy az értékesítés online kezdődött, ráadásul a rajongók annyit fizethetnek érte, amennyit tudnak - vagy amennyit nekik megér: akár 99 pennyt, akár 99 fontot.
Az oxfordi bandának ez a hetedik stúdiólemeze, s most jelent meg a maga fizikai mivoltában is a piacon, és azonnal az élre ugrott - közölte a listákat nyilvánosságra hozó Official Charts Company.
Az In Rainbows számos babért learatott, amióta először meg lehetett rendelni. Az nem derült ki, hányan választották azóta az online letöltést, s az együtteshez közel álló források azt sem közölték, hogy a rajongóknak mennyit ért meg a lemez. Egyes brit lapok azt írják, hogy tíz rajongóból hat nem fizetett semmit, de akik hajlandók voltak költeni kedvencük lemezére, azok is csak 2 font 90 penny átlagárat fizettek érte (alig több mint ezer forintot). Az album online változata nem került fel a brit 40-es listára.

A Radiohead egyébként számos elismerést könyvelhetett el már eddig is az In Rainbowszal. Az év lemezének kiáltotta ki eddig a The New York Times, a legjobbnak választották a Billboard kritkusai, a Mojo magazin szakírói.

A zeneipar szakemberei úgy vélik, hogy az albumnak alighanem jó esélye lehetett volna a Grammy jelölésre is, ám "lekéste" a szeptember 30-i határidőt.

Az együttes egyébként 2006-ban nagy sikerrel szerepelt a Sziget Fesztiválon, koncertjét több mint 50 ezer ember látta.

Ami a brit lista további helyezéseit illeti, az újjáalakult Take That került a második helyre ezen a héten Beautiful World című korongjával.

A kislemezek frontján nem sok változás történt az előző héthez képest: Leon Jackson őrzi első helyét When You Believe című bemutatkozó lemezével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását