2024. március 29. - Auguszta

Neeson filmje vezet

Liam Neeson Az ismeretlen férfi című thrillere vette át az észak-amerikai mozis toplista vezetését a hét végén 21,8 millió dolláros (4,3 milliárd forintos) bevétellel.
2011. február 21. hétfő 11:38 - HírExtra
Neeson kómából ébredő ismeretlen férfit alakít, aki rádöbben, hogy ellopták az identitását. Az amerikai és kanadai nézők egy másik debütáló thrillerre is kíváncsiak voltak: A negyedik című sci-fire 19,5 millió dollárért (3,8 milliárd forintért) váltottak jegyet, ezzel a produkció a második helyezett lett a listán. Hajszálnyival lemaradva harmadiknak a Gnómeó és Júlia című háromdimenziós animáció futott be a mozikasszáknál 19,4 millió dollárral.

A Shakespeare-klasszikus nyomán született családi mese tíz napja került forgalomba, és szakértők szerint sikeres lehet a mozikban, mivel a bemutató óta csak 23 százalékot vesztett népszerűségéből, holott a premierhétvégét követő hétvégén gyakori a 40-50 százalékos visszaesés.

A Kellékfeleség című vígjáték a péntektől vasárnapig számolt időszakban 18,2 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) jegyeladással a negyedik helyre volt elég, ezzel összesen 60,8 millió dollárra (12 milliárd forintra) növelte észak-amerikai bevételeit.

Az első ötbe még Martin Lawrence Gagyi mami - Mint két tojás című vígjátéka jutott be 17 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) eladással. Lawrence ezzel a produkcióval trilógiává bővítette a 2000-ben kezdett sorozatot. Figyelemreméltó a 12 Oscar-díjra jelölt A király beszéde című brit történelmi dráma gyarapodása a jegypénztáraknál: a hétvége hetedik legnézettebb filmjére bemutatása óta 103,3 millió dollárért (20,4 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség.

Elemzők várakozása szerint az amerikai nézők a President Day, a február harmadik hétfőjére eső munkaszüneti nap alkalmából valószínűleg feltornásszák a mozik látogatottságát, de a hosszú hétvége vasárnapig számolt 144 millió dolláros (28,4 milliárd forintos) boxoffice-bevétele 30 százalékkal így is elmarad a tavalyi év azonos időszakára eső eredménytől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását