2024. április 25. - Márk

Fidesz: Ez elfogadhatatlan!

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 118 millió forintot költött különféle tanulmányokra 2007-ben; erről Balsai István, a párt országgyűlési képviselője beszélt hétfőn, Budapesten.
2008. január 7. hétfő 12:07 - Hírextra

Egy vasárnap nyilvánosságra került sajtóhír szerint a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs államtitkársága a múlt évben 19 "úgynevezett tanulmányt" rendelt meg külső cégektől, s ezekre 118 millió forintot "pocsékolt el" - mondta Balsai István sajtótájékoztatóján.

Mint fogalmazott, véget kellene vetni ennek a "kormányzati pocsékolásnak, dőzsölésnek".
A közbeszerzési törvény 25 millió forintig nem írja elő közbeszerzési pályázat kiírását - mondta, hozzátéve: a legdrágább tanulmányt, 30 millió forintért, a Tárki Zrt. készítette.

Emlékeztetett: az elmúlt időszakban a tanulmánykészítéssel kapcsolatban a Fidesz három alkalommal is tett fel kérdést a kormány illetékeseinek, sőt Cser-Palkovics András a párt szóvivő-helyettese egy ízben a helyszínen próbálta áttekinteni az egyik "megkérdőjelezhető tanulmányt". Balsai István szavai szerint ennek eredménye csupán az lett, hogy az illetékes helyettes államtitkárnak távoznia kellett.

A képviselő kitért arra is, hogy ismereteik szerint a legutóbbi tanulmányt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "haverja", Honti Pál készítette, amelynek címe: "Nemzetközi kormányzati kommunikációs eszközök az interneten".

"Jó, nem?" - mondta Balsai István a cím ismertetése után.

A Fidesz politikusa szerint kérdés, hogy mi szükség van egy nagy, "több tucat emberből álló kommunikációs államtitkárságra, ahol a kezdő fizetés 900 ezer forint és egymillió forint között van havonta". Úgy vélte, ezek az emberek a munka kiszervezésével foglalkoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását