2024. április 29. - Péter

Kármán Irén perli a rendőrséget - kérdőjelek olajügyben

Az egykori olajügyekben néhány hónapja, részlegesen nyilvánosságra hozott dokumentumok ügyében indul per a jövő héten az Országos Rendőr-főkapitányság ellen - jelenti a HavariaPress. Az újságíró szerint nincs helye a titkolózásnak.
2008. április 30. szerda 11:57 - Hírextra
A keresetet az olajügyekkel foglalkozó Kármán Irén újságíró indította az ORFK-val szemben a Fővárosi Bíróságon, közérdekű adat kiadása ügyében. A rendőrség ugyanis az elmúlt hónapok során közreadott a honlapján több tucatnyi, az úgynevezett olajügyekkel kapcsolatos aktát, ezek azonban kitakart részeket is tartalmaznak, amelyek az ORFK álláspontja szerint személyes adatnak, illetve üzleti titoknak minősülnek. A felperes álláspontja szerint azonban ezek az iratok egészükben nyilvánosak - a kitakart részekkel együtt -, tekintettel arra, hogy a dokumentumok titkosítását korábban teljes egészében feloldották. A per első fokú tárgyalására 2008. május 5-én, jövő hétfőn délelőtt 11 órakor kerül sor a Fővárosi Bíróságon.
Forrás: Havaria Press
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását