2024. május 7. - Gizella

Már Veszprém környékén sem járnak a buszok!

Az utakra fagyott ónos eső miatt nem közlekedik több helyközi és távolsági buszjárat a Veszprém környéki és az észak-balatoni utakon - tájékoztatta Nemcsók György, a Balaton Volán Zrt. diszpécsere az MTI-t vasárnap, nem sokkal dél előtt.
2008. január 6. vasárnap 15:00 - Hírextra
Közlése szerint nem járnak a buszok Mencshely-Barnag és Vöröstó, továbbá Balatonfőkajár és Balatonakarattya között. A járművek nem tudnak közlekedni a meredek, dombos útvonalon Felsőörs és Balatonfüred között sem. Nehezen tudnak feljutni a buszok a Veszprém-Balatonfüred között lévő Nosztori emelkedőnél.

A diszpécser szerint a jelzett útvonalakon más Volán-társaságok járatai sem közlekednek. Tájékoztatása szerint Veszprémben a helyi járatok kisebb késésekkel közlekednek, a meredek utcákon igen nehéz, lassú a közlekedés.

A Somló Volán Zrt. soproni, kaposvári és badacsonyi járata a lefagyott ónos eső miatt Balatonfűzfőn, Lesencetomajon, illetve Szigligeten akadt el, de jelentősebb késésekkel már mindhárom járat továbbment - közölte Barta János, a cég vezérigazgatója.

A megyei közútkezelő kht. ügyeletese elmondta: Veszprém megyében az utak - főleg a megyeszékhely környékén és a Balaton-felvidéken - a lefagyott eső és ónos eső miatt rendkívül síkosak, reggel óta folyamatos a sózásuk. A mellékutak sózását még nem tudták mindenütt megkezdeni, így azok járművekkel nehezen járhatóak. Nem ajánlatos gépkocsikkal elindulni a megye mellékútjain - tette hozzá.

Herczeg Péter közlése szerint számos kisebb baleset volt Veszprém megyében vasárnap délelőtt - néhány helyen árokba csúsztak autók -, de a forgalmat akadályozó nagyobb karambol nem történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását