2024. május 16. - Mózes, Botond

Mi lesz veled, Dakar-rali?

A francia sajtó általános vélekedése szerint komoly veszélybe került a Dakar-rali jövője azután, hogy a szervezők a 2008-as viadalt terrorveszély miatt pénteken törölték. "A 30. Dakar törlése könnyen a tereprali versenyek végét jelentheti az afrikai földr
2008. január 5. szombat 12:43 - Hírextra

Az újság elemzése szerint "a szervezők ígéretei ellenére nehéz hinni abban, hogy jövőre lesz 31. Dakar".

A jobboldali Figaro "A terrorizmus áldozatává vált a Dakar" címmel közölt írást. "Ezután már kikerülhetetlenül vetődik fel a rali jövőjére vonatkozó kérdés" - fogalmaz a lap szakírója, emlékeztetve arra, hogy a verseny történetében korábban is számos nehézséggel, fenyegetéssel kellett megbirkózni a szervezőknek.

"Úgy tűnik, veszélybe került a verseny jövője annak nyomán, hogy a régiót destabilizálták a terrorfenyegetések" - írja a France Soir.

A kilátásokat illetően némileg óvatosabb a L,Equipe című sportnapilap, amely szerint "a jövő ad választ arra, hogy a Dakar-rali afrikai földön történő megrendezése a lehetséges kategóriájába tartozik-e még". "Mindenesetre a kontinens északi részén érzékelhető növekvő terrorveszély nem ad okot optimizmusra" - olvasható még a helyzetértékelésben.

Az összegzés kitér arra is, hogy "az afrikai tereprali-versenyek ellenzői most biztosan elégedettek", ugyanakkor a szerző megjegyzi: "noha a Dakar-rali célkitűzései között soha nem szerepelt Afrika felemelése, azért a viadal lefújása a terroristákon kívül senkinek nem kedvez".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását