2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Divatba jöttek a dadák

Világszerte - az Egyesült Államoktól a Közel-Keleten át Oroszországig - divatba jöttek a brit nevelőnők és dadák, hála azoknak a filmeknek és újabban tévésorozatoknak, amelyek az általuk nyújtott példás, szigorú nevelést mutatják be - közölte egy brit mun
2008. január 5. szombat 14:21 - Hírextra

"Jelenleg a Supernanny című valóságshow népszerűsége a vivőerő, de a múltból is ismeretes is olyan példa, mint a világsikert aratott Mary Poppins" - mondta el az AFP-nek Oliver Blacks, a Tinies bébiszitterközvetítő-iroda igazgatója.

A Tinies tavaly 313 brit dadát, bébiszittert és nevelőnőt közvetített ki külföldre, 57 százalékkal többet, mint az előző esztendőben - és a többi iroda tapasztalatai is hasonlóak.

"Gyakran előfordul, hogy amerikai vagy orosz szülők egy hétre Londonba jönnek, szállodai szobát bérelnek és ott találkoznak a jelöltekkel" - mondta el Blacks.

A brit bébiszitterek iránti keresletnek köszönhetően bérük alaposan megugrott: eléri az évi bruttó 40 ezer fontot (csaknem 14 millió forint).

A Channel Four tévé Supernanny sorozata nagyon népszerű az angolszász világban, és több általa ihletett műsor indult az Egyesült Államokban - sőt Oroszországban is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását