2024. május 6. - Ivett, Frida

Civil fogyasztóvédelem

Hivatásos lobbi indult a Győrben megfogalmazott LÖFP program miniszteri elfogadása érdekében. Országbíró Zoltán a politikai - gazdasági lobbi útján fordult dr. Lamperth Mónika miniszterasszonyhoz.
2008. január 5. szombat 10:51 - Hírextra

A Széchenyi István Egyetem jogi kara és az RFC Fogyasztóvédelmi Módszertani Társadalmi Intézet munkatársai ésszerű javaslatot, Lokális Önfenntartó Fogyasztóvédelmi Programot szándékoznak megismertetni a szaktárcával.

A LÖFP program lényegét tekintve a fogyasztóvédelem iránt érdeklődő bármely civilszervezetet, annak aktív tagjait korlátozott jogosítványokkal látná el, a fogyasztó károk megfékezése érdekében.

A javaslat szerint a befolyó bírságbevételek egy részét az önkormányzatok útján az aktív tagokat biztosító civilszervezetek normatív forrásként kaphatnák vissza működésükhöz.

A program várakozása, hogy az RFC Intézet és a szaktárca közös kimunkálását követően esetlegesen jogszabályi kereteit a tárca teremtse meg.

Több civilszervezet és vállalkozás adott hivatásos lobbi megbízást Országbíró Zoltánnak a LÖFP program lobbija érdekében. A kapcsolatfelvétel a szaktárca és Országbíró Zoltán között a politikai-gazdasági lobbi eredményeképpen megindult.

Kiadó: MFPÉE Patrióta Érdekvédelmi és Érdekérvényesítő Egyesület

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását