2024. április 29. - Péter

A BL-ben csoportelső a Győr

Csoportelső lett a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az 5. fordulóban is nyerni tudott, mégpedig a címvédő dán Slagelse otthonában. A két csapat október 27-i, győri összecsapásán az ETO magabiztosan, 24-17-re nyert, így most egy
2008. január 5. szombat 18:55 - Hírextra
Női BL, A csoport, 5. forduló:
Slagelse (dán)-Győri Audi ETO KC 20-24 (8-10)

Szenzációs védekezéssel nyitott a magyar együttes, Herr remekül őrizte kapuját. A címvédő kilenc perc alatt csak egyszer volt eredményes, és még emberelőnye alatt sem tudott fordítani.

A folytatásban a hazaiak keményebb védekezésre álltak át, és az egyre több megszerzett labdának köszönhetően a 18. percben először a vezetést is átvették (5-4). Ez azonban nem tartott sokáig, az ETO megint magához ragadta a kezdeményezést, és előnnyel vonulhatott a pihenőre. Herr az első játékrészben 62 százalékos hatékonysággal védett, ami parádés mutatónak számít.

A vendégek a folytatásban is biztosan tartották a különbséget, úgy, hogy a védekezésük változatlanul szinte hibátlan volt. Olykor ugyan könnyelműsködött is az ETO, Görbicz büntetőket, ziccereket rontott, mások azonban nem hibáztak, főleg Tomori volt elemében, jó passzokat adott és többször maga is betalált.

A végjátékban sem volt gond győri részről, mindenki megfelelően összpontosított. A dánoknál a vezetőedző, az öntörvényű Anja Andersen - aki játékosként a sportág egyik legjobbja volt - megkapta már-már szokásosnak számító kiállítását a bírók kritizálása miatt.

A Győr a jövő vasárnapi zárófordulóban a horvát Podravka Koprivnica otthonában lép pályára, de immár tét nélkül.

Az állás: 1. Győr 10 pont/5 mérkőzés, 2. Slagelse 6/5, 3. Podravka Koprivnica (horvát) 2/4, 4. Union Ribarroja (spanyol) 0/4

Vasárnap játsszák:
D csoport, 5. forduló:
Budapest Bank-FTC - Buducnost Podgorica (montenegrói) 17:15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását