2024. május 3. - Tímea, Irma

Milliós csalás gyanúja

Jelentős értékre elkövetett csalással gyanúsítja a rendőrség egy elektronikai termékeket gyártó baranyai vállalkozás két alkalmazottját, akik a cég egyik beszállítójával együttműködve, számlázási trükkökkel az elmúlt másfél évben milliókkal károsították m
2008. január 4. péntek 10:55 - Hírextra

A csalók két módszert alkalmaztak. Alkatrészeket rendeltek és vettek át a beszállítótól, melyekért az elektronikai cég fizetett, az árunak valójában azonban csak egy része érkezett meg. Máskor pedig a beszállító a termékek valós értékénél magasabb összegre állította ki a számlát a megrendelőnek. Az elkövetők a különbözetet minden esetben zsebre vágták - mondta el Takátsy Zoltán.

Hozzátette: a gyanús ügyletek egy idő után szemet szúrtak a vállalatnál, ezért a közelmúltban még azelőtt felbontották az egyik megrendelt árut tartalmazó dobozt, hogy a gyanúsítottakhoz került volna. Felmérték, hogy tartalmának értéke kisebb, mint amiről a számla szól, majd visszazárták a csomagot. Mivel az alkalmazottak nem jelentették, hogy hiányozna valami, a cég vezetése elbocsátotta őket, és feljelentést tett a rendőrségen.

A sajtóreferens elmondta, hogy a károk felmérése, a bűncselekmény pontos körülményeinek, s azon belül a beszállító felelősségének vizsgálata még folyamatban van. A két gyanúsított jelenleg szabadlábon védekezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását