2024. április 18. - Andrea, Ilma

Két évre tiltották el Hingist

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) kétéves eltiltással sújtotta Martina Hingist, a női világranglista korábbi éllovasát, akinek a tavalyi wimbledoni bajnokságon pozitív lett a doppingtesztje.
2008. január 4. péntek 14:32 - Hírextra

A 27 éves svájci klasszis szervezetében kokain nyomaira bukkantak, a vizsgálat eredményét egy független antidopping bíróság is megerősítette. A lebukás tényét maga a játékos jelentette be még novemberben, s már akkor jelezte: ártatlannak vallja magát, nincs ereje-kedve harcolni az igazáért, és a kora valamint az egészségügyi problémái miatt egyébként is befejezi pályafutását.

Az eltiltást közlő pénteki ITF-közleményben az is szerepel, hogy Hingistől megvonták az angliai Grand Slam-tornán szerzett világranglista-pontjait és 129 481 dolláros pénzdíját is vissza kell adnia.

Larry Scott, a női teniszezők tornáit szervező WTA főigazgatója azt mondta: szomorúan értesültek Hingis eltiltásáról, hiszen a játékos nagyon sokat adott a sportág szerelmeseinek.

Hingis fénykorában, a kilencvenes években uralta a női teniszt, majd állandósult lábsérülése miatt 2002 őszén letette az ütőt. Három év szünetet követően a 2006-os év elején visszatért a pályára, és bár egészen a világranglista hatodik helyéig küzdötte fel magát, nagy tornát nem sikerült nyernie.

Tavaly hát- és csípőproblémákkal bajlódott, így több versenyt is kihagyott. Wimbledonban a harmadik forduló jelentette számára a végállomást.

Hingis 1994-ben, mindössze 14 évesen csatlakozott a profik táborához, öt GS-sikere közül az utolsót 1999-ben, Ausztráliában aratta. 1997-ben mindössze egyetlen győzelem választotta el attól, hogy megcsinálja a Grand Slamet (azaz egy naptári éven belül mind a négy nagy tornát megnyerje), de a francia nyílt bajnokság fináléjában meglepetésre kikapott a horvát Iva Majolitól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását