2024. április 25. - Márk

Hamis a Bhutto-fiú internetes adatlapja

A Pakisztáni Néppárt illetékesei is megerősítették, hogy hamisak voltak azok a személyiség-jellemzések, amelyek a Facebook társasági kapcsolatépítő világportálon jelentek meg a legnagyobb pakisztáni ellenzéki párt társelnökévé választott Bilaval Bhutto Za
2008. január 4. péntek 17:52 - Hírextra
A Facebook csütörtökön jelentette be, hogy visszavonta a két profilt, amelyeket Bilavalról az ő nevében állítólagos barátai tettek fel - a portál szabályait kijátszva - erre a társasági világhálóra.

A Pakisztáni Néppárt (PPP) két illetékese az AFP-nek nyilatkozva "átverésnek" nevezte a két állítólagos Bilaval-profilt, amelyek azt követően jelentek meg a Facebook honlapján, hogy a 19 éves oxfordi diákot a PPP elnökévé választották - apjával, a meggyilkolt politikus férjével együtt. A gyakorlati irányítás egyelőre az utóbbi feladata.

A társasági portálra meglévő tagok hívhatják meg ismerőseiket, az illető rövid "profilt" tehet fel önmagáról a fő életrajzi adatokkal, elérhetőségekkel és jellemző részletekkel, a hobbik említésével. Az egyik "ál-Bilaval" álprofiljában többek között a következő volt olvasható:

"Nem vagyok egy született vezető. Nem vagyok politikus vagy valami nagy gondolkodó. Csak egy diák vagyok. Ahogy a többi diák, én is követek el hibákat, eszem a gagyikaját, nézem Buffyt, a vámpírok rémét, de ami a legfontosabb, tanulok."

Az ál-önjellemzés aligha tűnt volna fel, ha időközben a fiatalembert nem választották volna a hatalomért küzdő, Benazir Bhutto asszony meggyilkolásával addigi vezetőjétől megfosztott nagy pakisztáni ellenzéki párt társelnökévé - akinek politikai szerepéhez aligha illik már a könnyed, diákos stílus.

A PPP azt közölte, hogy Bilaval egyetemi tanulmányai majdani elvégzése nyomán veszi majd át a párt vezetését, addig apja végzi a gyakorlati irányító munkát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását