2024. március 29. - Auguszta

Federer most már Párizsra hajt

Párizs, London és Peking "meghódítását" nevezte meg legfontosabb idei céljának Roger Federer, a svájciak teniszfenoménja. A 26 éves világelső Ausztráliába érkezve beszélt 2008-as terveiről, ahol a jövő heti meghívásos viadal után, január 14-től védheti me
2008. január 4. péntek 11:53 - Hírextra
"A téli szünetben nagyon keményen edzettem a dubaji főhadiszállásomon, így most frissnek, erősnek és motiváltnak érzem magam. Sokat fejlődött a hálójátékom, aminek majd a Roland Garroson is jó hasznát vehetem. Szeretnék végre nyerni Párizsban, de őszintén szólva nem tudom, hogy elcserélném-e a hatodik wimbledoni címért. Tavaly igazán különleges élmény volt beállítani Björn Borg ötös sorozatát, és semmiképpen sem szeretnék ennyinél megállni" - fejtegette a bázeli klasszis.

Federer arra is kitért, hogy kiemelten készül a pekingi olimpiára:

"Barátnőmmel, Mirka Vavrineccel a 2000-es sydneyi játékokon ismerkedtem meg, 2004-ben pedig én vittem hazám zászlaját Athénban, úgyhogy az öt karika mindig különleges helyet foglalt el a szívemben. Olimpiai bajnok akarok lenni Kínában, ha már legutóbb nem sikerült."

A 12 GS-trófeájával a rekorder Pete Samprastól már csak két címre lévő szupersztár tavaly nyolc versenyen diadalmaskodott, közte három GS-tornán és az évzáró Mesterek Kupáján is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását