2024. április 29. - Péter

Éjjel megint lefehéredtek az utak

A fővárosban este fél tíz körül változó területi eloszlásban zúzmarás szitálás kezdődött, melynek következtében lefehéredtek az utak, és ez ismét feladatot adott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. dolgozóinak - tájékoztatta péntek reggel az MTI-t a társ
2008. január 4. péntek 08:54 - Hírextra

Az éjszaka 30 szóró célgéppel végezték a fő- és tömegközlekedési útvonalak, hidak, felüljárók, valamint az egészségügyi intézményekhez, élelmiszer-elosztó logisztikai központokhoz vezető fontosabb mellékutak síkosságmentesítését.

A közösségi közlekedés a hajnali órákban fennakadás nélkül elindult.

A gépjárművezetők a mellékutcákban, a lefehéredett szakaszokon csúszásveszéllyel számoljanak - figyelmeztetett a helyettes szóvivő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása szerint az elkövetkező órákban havazás várható Budapesten, így az FKF téli célgépei visszatérnek a fő- és tömegközlekedési útvonalakra.

Ismét téli útviszonyok uralkodnak a fővárosban, melyek a közlekedés résztvevőitől - különösen a gépjárművezetőktől - fokozott körültekintést igényelnek. A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a téli gumik használata.

Az FKF egyben kéri a magánházak tulajdonosait, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos belesetek elkerülése érdekében.

Hóeltakarítási és síkosságmentesítési anyagokat a közönségszolgálati irodákban és a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban lehet vásárolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását