2024. április 18. - Andrea, Ilma

Plázalázadás - zúgolódnak Zuglóban

A kisföldalatti Mexikói úti végállomásához tervezett bevásárlóközpont felépítése ellen tiltakoznak zuglói civil szervezetek. A civilek azért nem értenek egyet a pláza építésével, mert az felére csökkentené a most ott lévő őrzött parkoló férőhelyeit.
2007. december 14. péntek 12:05 - Hírextra
A civil szervezetek jövő hét kedden a zuglói házasságkötő teremben, az önkormányzat közmeghallgatásán kívánnak tiltakozni az ellen, hogy a beruházás a mostani tervek alapján készüljön el. Füleki Bettina, a Zöldövezet Közhasznú Egyesület munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szervezet tudomása szerint egyáltalán nem készült hatástanulmány arról, hogy a pláza hogyan befolyásolná a környező zöldövezeti terület közlekedését. A tervezett pláza környékén ugyanis kis, családi házas utcák vannak és a civilek szerint a bevásárlóközponttal járó, megnövekedett forgalom jelentősen rontaná az ott élők életminőségét.

A másik probléma, hogy a kérdéses területen most egy P+R parkoló van, 1200 férőhellyel. Az agglomerációból Budapestre dolgozni járók egy része hagyja itt kocsijait. A plázában a tervek szerint csak 600 férőhely lenne. A pláza tervezett mérete alapján kötelező lenne a hatástanulmányt is elkészíteni, illetve a törvények szerint is több - 1200 - parkolóhelyet kellene biztosítani. A kötelező férőhely számot a civilek szerint az önkormányzat indokolatlanul csökkentette. A civilek azt szeretnék, ha a tervezett pláza ésszerű méretekben, a lakosság érdekeit is figyelembe véve épülne meg.

Füleki Bettina hozzátette, hogy keddre nem tömegdemonstrációt terveznek a zuglói városházán, hanem a közmeghallgatáson feltett kérdéseikkel és kéréseikkel közös nevezőre jutni az önkormányzatnál.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását