2024. április 25. - Márk

Őrizetbe vették a karddal leszúrt fiatalt

Garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség Patai Józsefet, akit még 2005 májusában egy karddal leszúrtak egy fővárosi buszon.
2008. január 3. csütörtök 15:30 - Hírextra

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Csillag Melinda a távirati iroda érdeklődésére csütörtökön azt közölte: a rendőrség kedden őrizetbe vette a 21 éves B. Józsefet és a 18 éves P. Józsefet, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két másik társukkal együtt még tavaly decemberben bántalmaztak egy 23 éves férfit.

A távirati iroda információja szerint a 18 éves gyanúsított Patai József, akit 2005-ben egy autóbuszon leszúrt egy karddal a Mortimer néven ismert fiatalember; a sértett életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, ám maradandó sérüléseket szenvedett, lépét el kellett távolítani. A Mortimer néven ismertté vált férfit 2007 szeptemberében 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték emberölés kísérlete miatt. A sajtóügyeletes nem kívánta megerősíteni a távirati iroda információját, a gyanúsítottak személyiségi jogaira tekintettel.

Csillag Melinda az ügy előzményeiről szólva elmondta: még tavaly december 8-án a hajnali órákban IX. kerületben, az Angyal utcában ismeretlenek teleszkópos acélbottal - úgynevezett viperával - bántalmaztak egy 23 éves budapesti férfit és amikor a földre került, rugdosták. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket - koponya- és kézcsont-törést - szenvedett.

Hozzátette: két gyanúsítottat sikerült azonosítani, őket a rendőrség január 2-án őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

A gyanúsítottak tettüket részben ismerték el, vallomásaikban ellentmondások vannak - tette hozzá. Megjegyezte: további két elkövetőt is sikerült azonosítani, őket még keresi a rendőrség.
B. Józsefet és P. Józsefet csoportosan elkövetett garázdaság és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe a rendőrök - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását