2024. május 5. - Györgyi

Felhagytak a nádasba menekült bűnöző keresésével

Befejezték a Balaton szigligeti öblében a nádasba menekülő bűnöző keresését szerdán este a beállt sötétség miatt, s másnap már nem is folytatják tovább a kutatást - tájékoztatta Regdon László alezredes, a tapolcai rendőrkapitányság osztályvezetője, a nyom
2008. január 17. csütörtök 07:06 - Hírextra

A nádasba szerdán hajnalban bemenekülő férfit egész nap keresték a rendőrök, tűzoltók, vízi mentők és búvárok - mondta az alezredes. Közlése szerint a vízi mentők búvárszolgálatának tíz szakembere kutatta az öböl jeges vízét, sőt a Pest megyei kutató-mentő szolgálattól is besegített három kollégájuk.

A keresésbe bevetettek egy Sármellékről érkezett helikoptert is, "átnézve" fentről is tüzetesen az öböl jeges-vizes területét - mondta Regdon Lászó, megjegyezve: szerinte egyre bizonyosabb, hogy a várpalotai férfi a vízbe fulladt.

Az öbölnek az a területe, ahonnét a férfi hangját egy hozzá egészen közel lévő tűzoltó utoljára hallotta, nagyon lápos, ingoványos és vastagon iszapos, ezért szinte lehetetlen, hogy a jeges vízből, a süllyedős, mély iszapból ki tudott volna evickélni - vélekedett a nyomozás vezetője. Hozzátette: erre utaló nyomokat nem is találtak a part mentén, ráadásul az öbölt körben rendőrök zárták le, így semmiképpen sem tudott volna észrevétlenül kijutni.

Az alezredes közlése szerint a keresést csütörtökön a búvárok nem folytatják tovább, mert - miként fogalmazott - "ennek szakmailag nem látják már értelmét".

A nádasban rekedt várpalotai fiatalember ellen egyébként négy bírósági elfogatóparancs és két rendőrhatósági körözés továbbra is érvényben van, s a férfi szerepel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Top-10-es körözési listáján; eddig lopás, rongálás, kábítószerrel való visszaélés és csoportosan elkövetett rablás miatt ítélték el - mondta a nyomozás vezetője.

Regdon László ismertetése szerint szerdán hajnalban Szigligetről bejelzett az egyik üzlet riasztója, ezért a révfülöpi őrs járőrei azonnal a helyszínre mentek, s a bolt közelében egy induló személykocsira figyeltek fel. Az autót megállították, s mivel abban négy fiatal férfi ült, erősítést kértek Tapolcáról; a kiérkező járőrök közül a feltartóztatott autó egyik utasa egy rendőrnőt - aki meg akarta őt bilincselni - gyomron ütött, majd fejbe vágta és elmenekült a közeli nádasba.

A rendőrök eközben figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe - mondta az alezredes, megjegyezve, hogy a bűnöző három várpalotai társát őrizetbe vették, s őket a tapolcai kapitányság fogdájában őrzik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását