2024. április 25. - Márk

Kevesebb gyermek hal meg rákban

A gyermekkori rákhalálozások aránya jelentősen csökkent az Egyesült Államokban az utóbbi tizenöt évben. A rák okozta halálozások aránya 34,2 volt egymillió gyermekenként 19 éves korig 1990-ben, ezzel szemben 2004-ben ez az arány csupán 27,3 volt.
2008. január 3. csütörtök 08:00 - Hírextra
Nem arról van szó, hogy kevesebb a rákos megbetegedés a gyermekek körében, hanem hogy a jobb kezeléseknek köszönhetően nagyobb az esély az életben maradásra - mutatott rá a CDC egyik illetékese.

Míg 2004-ben összesen 2223 gyermek halt meg rákban, 1990-ben 2457-en hunytak el rák következtében az Egyesült Államokban.

Azt is kimutatta a CDC, hogy a fiúk jóval nagyobb arányban halnak meg rákban, mint a lányok. Vannak régióbeli és etnikumbeli különbségek is, így például a rákból adódó halálozási arány legkisebb Nyugat-Amerikában, míg a legnagyobb Közép-Nyugaton. A spanyol származásúak körében - főként az elégtelen egészségügyi ellátás miatt - kevésbé csökkent a halálozási arány, mint a fehérek között.
Az amerikai gyermekek körében a rák a legfőbb betegségből adódó halálozási ok. A nem betegségből adódó fő halálokok a balesetek, a gyilkosságok és az öngyilkosságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását