2024. március 29. - Auguszta

DNS-szakértői jelentésre vár a rendőrség

A Csintalan Sándor elleni támadás ügyében a rendőrség több szakértői - így DNS-szakértői - jelentés elkészültét is várja - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön a távirati iroda érdeklődésére.
2008. január 3. csütörtök 10:59 - Hírextra

A szóvivő megerősítette a Népszabadság információját, mely szerint a támadás helyszínén a szemlebizottság az elkövetők azonosítására alkalmas DNS-eket rögzített.

Hozzátette: továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által kitűzött ötmillió forintos nyomravezetői díj.

A szóvivő megjegyezte: érkezett néhány bejelentés az ügyben, ezek valóságtartalmát egyesével ellenőrizték, eddig azonban nem találtak olyan adatot, ami alapján azonosítani lehetne az elkövetőket.
A Hír Tv munkatársát, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, december elején támadták meg lakásának mélygarázsában. A rendőrség közlése szerint négy ismeretlen, fekete ruhát és csuklyát viselő férfi támadta meg; pénzt követeltek tőle, majd miután a sértett átadta a készpénzét, a támadók bántalmazni kezdték, végül a helyszínről elmenekültek.

Csintalan Sándor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyben a rendőrség rablás miatt indított eljárást, a BRFK nyomozását a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda is segíti.

Csintalan Sándor korábban úgy nyilatkozott, hogy rasszista irányú is volt az ellene elkövetett támadás. Mint mondta, egyetért a Fidesznek az ügyben közzétett közleményével, amely szerint megveretése egyben az újságírók és a sajtószabadság elleni támadás is volt.

A támadás után néhány nappal a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára Csintalan Sándor megverését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását