2024. május 3. - Tímea, Irma

SzólóDuó 2008

Az Orkesztika Alapítvány január 10. és 15. között rendezi meg a SzólóDuó 2008 nemzetközi moderntánc-találkozót Budapesten - közölte a szervezők képviseletében Tariska Andrea az MTI-vel szerdán.
2008. január 2. szerda 18:31 - Hírextra

Mint írja, január 10-én, 11-én, 12-én és 13-án a MU Színházban, január 15-én a Millenáris Teátrumban várják a közönséget a kilencedik Szóló Tánc és a hetedik Duó Tánc Nemzetközi Fesztiválra, amelynek programjában esténként 8-10 produkciót láthatnak az érdeklődők.

A 2008-as SzólóDuó Fesztiválra összesen 75 táncprodukciót neveztek. A magyar pályázók mellett lengyel, cseh, horvát, német, olasz, svéd, finn, francia, portugál, holland, angol, belga, dán, osztrák, svájci, indiai, amerikai, kanadai táncosok küldték el jelentkezésüket - olvasható a közleményben.

A fesztivál nyitóestjén, január 10-én olyan táncosok lépnek fel, akiknek alkotói munkásságában fontos állomás volt a SzólóDuó Fesztivál: Nagy Andrea, Góbi Rita, Gold Bea, Réti Anna és Anna Piotrowska produkcióját láthatja a közönség.

A rendezvényt záró gálaesten január 15-én a fesztivál nyertesei mellett sztárvendégként Bozsik Yvette lép fel "Hommage á Mary Wigman" című szólójával.

A fesztivál programját háromnapos intenzív kurzus is kíséri, Anna Piotrowska, a varsói EFERTE Dance Developement Foundation vezetője tart workshopot.

A SzólóDuó fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány a magyar mozdulatművészet száz éves hagyományának ápolásával, megőrzésével és továbbfejlesztésével, értékeinek közvetítésével foglalkozik. Ilyen értéknek tekintik a nyitottságot és a fiatal alkotók bemutatását, bátorítását - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását