2024. május 7. - Gizella

Fegyelmezés az iskolában egykor és most

Esszéírásra buzdítja a középiskolásokat a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének Fegyelmezés-történeti Műhelye, amely pályázatot írt ki 11-14. osztályos középiskolásoknak "Diákcsínyek, iskolai fegyelmezés - egykor és most" címmel - tájékoztatta az oktatá
2008. január 2. szerda 18:27 - Hírextra

Az oktatási intézmény olyan, minimum háromoldalas esszét vár a középiskolás diákoktól, amelyekben szüleik, nagyszüleik élményeit gyűjtik össze.

Hogy viselkedtek az iskolában? Milyen vétséget, diákcsínyeket követtek el? Milyen nagyobb botrányra emlékeznek? Mi az, amit sosem mertek volna megtenni? Hogyan büntették őket a tanárok? Melyek voltak a legeredményesebb iskolai fegyelmezési módszerek? Mi változott és mi nem változott az iskolai fegyelmezésben? - ilyen, és ehhez hasonló témakörökben íródhatnak a dolgozatok.

A legjobb esszék szerzőit értékes jutalomban részesítik, amit a 2008. február 1-jén Miskolcon tartandó I. Taní-tani Konferencián adnak át, a legtehetségesebb pályázóknak pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete oktatóinak vezetésével bekapcsolódjanak a Fegyelmezés-történeti Műhely kutatásaiba.

A pályaműveket január 15-ig lehet beadni.

A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének Fegyelmezés-történeti Műhelye országos hatókörű tudományos társaság, amit tavaly novemberben, a magyar tudomány napján alapítottak meg.

A Fegyelmezés-történeti Műhelyt pszichológusok, pedagógusok, jogászok, gyermekvédelmi szakemberek, irodalmárok és történészek hozták létre, azzal a céllal, hogy közös kutatási és pályázati lehetőségeket ragadjanak meg, s hogy rendszeresen reflektáljanak a nevelés mindenkor fontos részét képező fegyelmezés jelenkori kérdéseire.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását