2024. április 26. - Ervin

Folytatódik a nyugdíjkorrekció programja

Iván László képviselő úr a 2008. évi nyugdíjakról valótlanságokat állít. Senki nem akarja a nyugdíjakat megadóztatni. A 2008 januári nyugdíjemelés a törvényi előírásoknak megfelelően történik, nem úgy mint a Fidesz-kormány idején.
2008. január 2. szerda 13:49 - Hírextra

A Költségvetési törvény előterjesztéséhez képest magasabb nyugdíjemelésre számíthat a közel 2,8 millió nyugdíjas. Figyelemre méltó, hogy az általam kezdeményezett magasabb januári nyugdíjat a parlamentben a Fidesz nem szavazta meg!

Folytatjuk a nyugdíjkorrekciós program végrehajtását, mely több mint 700 ezer olyan nyugdíjasnak eredményez akár 13-15%-os nyugdíjemelést akik valamelyik, úgynevezett „rossz évben” 1991 január 1-je és 1996 december 31-e között mentek nyugdíjba. Ezen túl számíthatnak a 13. havi nyugdíjra, mely további közel 2%-os nyugdíjtöbbletet eredményez. Megtartjuk a 65 év felettiek utazási kedvezményét, valamint megmarad a minimál nyugdíj, a résznyugdíj intézménye is. A méltányossági intézkedések közül a méltányossági emelés, a méltányosságból történő nyugdíj megállapítás és az egyszeri szociális segély intézménye is változatlan marad. Ezen intézkedések fedezete biztosított a kihirdetett Költségvetési törvényben.

Tény, hogy az úgynevezett nettósítás csökkenti a nyugdíjakat, ugyanakkor a valorizálás - azaz a szintre hozás emeli - a járandóságokat. A nyugdíjszámítás megváltoztatásával pedig végre igazságosabbá tesszük a rendszert.

Korózs Lajos

az Országgyűlés Szociális bizottságának elnöke


Kiadó: MSZP-frakció

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását