2024. április 29. - Péter

Börtön egy kutya megöléséért

Szerb állatvédők áttörésként értékelik azt a múlt év utolsó napjaiban született ítéletet, amely a szerbiai jogalkalmazásban először letöltendő börtönbüntetést ró egy kutya gyilkosára.
2008. január 2. szerda 10:49 - Hírextra

A valjevói körzeti bíróság egy júliusban hozott alsóbb szintű ítéletet változtatott meg, amely eredetileg feltételes szabadságvesztést írt elő a 60 éves Mioljub Savicnak. A férfinak le kell ülnie a három hónapot, mert lelőtte szomszédja békés, a kertkapu előtt nyugodtan heverő kutyáját. Az egyik nyugat-szerbiai faluban élő vádlott azzal védekezett, hogy vadászként kötelessége volt megölni az agresszív állatot, amelyről viszont a környéken lakók egybehangzóan állították, hogy szelíd, békés jószág volt, soha senkit sem bántott, s ugatni is ritkán hallották.

A körülmények feltárásában komoly szerepet vállalt az Orka nevű állatvédő egyesület, amelynek elnöke, Elvir Burazerovic reméli, hogy a precedensértékű döntés változtatni fog az állatok kínzását, megölését eddig csak feltételes büntetésekkel szankcionáló szerbiai bírósági gyakorlaton.

Hozzájárulhat ehhez az is, hogy elkészült az új állatvédelmi - az állatok bántalmazásának formáit pontosító - törvény, amelyet várhatóan az idén elfogad a szerb parlament.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását