2024. május 5. - Györgyi

A kis- és középvállalkozások fekete éve?

A 2008-as esztendő a kis- és középvállalkozások fekete éve lehet, ugyanis a vállalkozások zöme még az év eleji energiaár-emeléseket is nehezen fogja tudni beépíteni költségeibe - közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.
2008. január 2. szerda 15:53 - Hírextra

Annak kapcsán, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) összegzése szerint tavaly az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjában 1.805 vállalkozás kapott támogatást 36,9 milliárd forint összegben.

Szatmáry Kristóf, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kommünikéjében a GKM adataival kapcsolatban azt írta: a kormány a vállalkozásoknak meghirdetett pályázatokkal csupán töredékét adja vissza annak az 500-600 milliárd forintnak, amit - a képviselő megfogalmazása szerint - a megszorításokkal elvett.

"A kormány eredménytelen gazdaságpolitikája miatt Magyarországon több százezer vállalkozás a megszűnés határán áll, a vállalkozások bizalmi indexe soha nem látott mélységben van, közben a kormányzati kommunikáció néhány ezer vállalkozás sikertörténetéről beszél. Ezt mi sem példázza jobban, mint az, hogy 2006-ról 2007-re több mint 60 százalékkal nőtt a végelszámolással megszűnt vállalkozások száma" - olvasható a Fidesz képviselőjének közleményében.

Szatmáry Kristóf a vállalkozásokkal összefüggésben arra is rámutat: csak akkor van esély a magyar vállalkozások fejlődésére, ha új kormányzati filozófia és adókörnyezet jön létre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását