2024. május 3. - Tímea, Irma

Schmitt az olimpikonokhoz

A már ötkarikás kvótát szerzetteket kemény felkészülésre biztatja, a pekingi részvételi joggal még nem rendelkezőknek sikeres kvalifikációt kíván, egyúttal pedig a tiszta, doppingmentes versenyzés fontosságára hívta fel a figyelmet Schmitt Pál, a Magyar O
2008. január 1. kedd 17:41 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott - a MOB honlapján is olvasható - üzenetben a sportvezető gratulál azoknak, akik már készülhetnek az augusztusi nyári játékokra, mert - amint azt megjegyzi - minden eddiginél nehezebb akadályon jutottak túl.

"Mindez azonban nem jelentheti azt, hogy elégedetten hátradőlhettek, mivel már olimpiai résztvevőnek érezhetitek magatokat. A neheze ezután jön. Az olimpiára gondolva kell ébredjetek nap, mint nap. Vállalnotok kell a legkeményebb felkészülést, hiszen a világ legjobbjaival versenyeztek majd Pekingben, a csodálatos szép létesítményekben. Éppen ezért a hátralévő 220 nap alatt, mindent meg kell tegyetek azért, hogy azon a bizonyos napon, amikor elérkezik versenyeitek időpontja pályafutásotok legjobb formájában küzdjetek.

A Magyar Olimpiai Bizottság nevében ígérem, hogy mindehhez minden tőlünk telhető segítséget igyekszünk megadni" - tette hozzá.

A MOB vezetője a levélben reményének ad hangot arra vonatkozóan, hogy a magyar csapat a létszámát tekintve is méltó lesz a hagyományokhoz, és minél többen csatlakoznak a már biztos résztvevőkhöz.

"Kívánom a férfi kézilabda, a női vízilabda és női kézilabda válogatottnak, az egyéni sportágak képviselőinek az asztaliteniszezőktől kezdve a cselgáncsozókon és ökölvívókon át a vívókig, hogy sikerrel harcoljanak."

Schmitt Pál bízik benne, hogy a csapat "széleskörű összefogással, a civil szervezetek és az állami sportvezetés harmonikus együttműködése, valamint a szponzorok támogatása révén képes lesz arra, hogy eredményeivel is felvegye a versenyt a világ élvonalával", egyúttal reméli, hogy egységét, sportszerű viselkedését, megjelenését, szolidaritását, egymás megbecsülését tekintve is örömet szerez a magyaroknak.

A MOB-elöljáró utalt az Athénban történtekre is. "Valamennyien érzitek, tudjátok, hogy az akkori dopping esetek nemcsak a szereplésre vetettek árnyékot, hanem a magyar sport egészére is szégyent hoztak. Az Athénben történtek nem ismétlődhetnek meg. Készüljetek tisztán, fogadjátok el az ellenőrzések szigorát, hiszen értetek, védelmetekben folytatjuk dopping ellenes küzdelmünket" - fogalmazott.

A Schmitt Pál végezetül köszönetet mond a támogatásért az edzőknek, szakembereknek, orvosoknak, egyesületi és szövetségi vezetőknek, valamint a szülőknek, hozzátartozóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását