2024. május 17. - Paszkál

Négy pici selyemmajmocska született

Négyesikrek születtek Szilveszter éjszaka Veszprémben. A kicsik azonban nem a kórházban, hanem az állatkertben látták meg a napvilágot. A négy kölykökkel a selyemmajom pár ajándékozta meg a vadasparkot.
2008. január 1. kedd 20:00 - Hírextra
A selyemmajom kölykök érkezését már sejtették a gondozók, de négy kicsire még ők sem számítottak. A kicsik közül kettő az apa, kettő pedig az anya hátán töltötte első napját. Szükség is van a lelkiismeretes szülői gondoskodásra, hiszen négy apróság felnevelése még a selyem majmoknál is nagy kihívás. Mint azt Török László, a Kittenberger Állatkert igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: szerencsére a hím és a nőstény egyaránt kiveszi részét a kicsik neveléséből. Ez azért fontos, mert - bár az utódok mindössze 2-3 dekát nyomnak - méretük a nőstényhez képest mégis hatalmas, gondozásukhoz is több energia kell.

A szülők már régóta az állatkert lakói, a nézelődő emberek sem zavarják őket, ezért a négy kicsit a látogatók is bármikor megpillanthatják. A veszprémi állatkert idén lesz 50 éves, a születésnapot pedig ötven állatkölyökkel szeretnék megünnepelni. A selyem majmok már megtették a magukét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását