2024. május 10. - Ármin, Pálma

Simonyi Gyulának, a BOCS Alapítvány elnökének vitaindítója

A BOCS Alapítvány vitaindítójában hangsúlyozta: a szegénység elleni küzdelem is kilátástalan a nők reproduktív jogainak biztosítása, a lányok iskolázása, a családtervezési eszközök elérhetősége nélkül.
2007. december 31. hétfő 15:43 - Hírextra

A magyar cégek és munkavállalók elemi érdeke a túlnépesedés megfékezése. Az óriási túlkínálat mérhetetlenül olcsóvá teszi az embert. Munkahelyeink elmennek az éhbérért dolgozni kényszerülő százmilliókhoz. A piacokon egyre nagyobb a verseny a filléres munkával készülő olcsó termékekkel. Teljes szöveg: http://bocs.hu/index.php?&t=/fdk/minden.php?d=1550

Alice Csodaországban versenyt fut a Vörös Királynővel, de megdöbbenve veszi észre, hogy még mindig ugyanott vannak.
"- Nálunk ha elég sokáig és gyorsan fut, eljut valahova az ember!
- Milyen lassú ország! - válaszolta a Királynő. - Itt nagyon gyorsnak kell lenned ahhoz, hogy legalább ott maradhass, ahol voltál."

Aldous Huxley, a Szép új világ szerzője, egy 1959-es Népességrobbanás című kaliforniai egyetemi előadásában szemléltette e meserészlettel, hogy a népességrobbanás minden gazdasági, politikai, környezet- és természetvédelmi, fejlesztési, segély stb. erőfeszítésünket elnyeli.

A 2000-ben az ENSZ által 2015-re kitűzött, a világ valamennyi országa által aláírt nyolc Millenniumi Fejlesztési Célt két ellentétes módon lehet érteni: humániásan vagy humánusan. Napóleon minden győzedelmes lépése előre az orosz pusztán csak még borzalmasabbá tette a visszavonulást. A Földet pusztító észak-atlanti civilizációs minta túllövésben van és összeomláshoz vezet. Humániás lenne megkísérelni a szegények felzárkóztatását ehhez a rendszerelméletileg halálos folyamathoz. A M.F.Célok humánus megvalósítása a létszámban és anyagiakban növekedés "győzedelmes“ meneteléséről átállás mennyiségi lassulással az életminőség-civilizációra.

"A Millenniumi Fejlesztési Célok és különösen a nyomor és éhezés megszüntetése nem érhetők el, ha nem célozzuk meg nyíltan a népesedés és reproduktív egészség kérdéseit." (Kofi Annan, ENSZ ex-főtitkár)

Százmilliónyi, a párok által nem-kívánt foganás történik évente. Nem csak a szegény országokban. "Kilencven százalékunk baleset, nem a gyermekvállalás szándékával fogant." (John Lennon) A túlnépesedés időzített bomba: aki idejekorán született, harcol részéért a Föld roncsaiból.

A jövő generáció jogai ott kezdődnek, hogy minden gyermek kívánt, mégpedig önmagáért kívánt gyermekként foganjon meg, s hogy felnőve elmondhassa: szeretőbb szülőket, jobb kort s helyet nem is kívánhatott volna.

Pl. évente 1 millió csecsemő hal meg amiatt, hogy az előző szülés után nem tudtak 9 hónapot se várni a nemzéssel. A technokrata válasz, az inkubátor, nem működik. A hatékony, humánus válasz a fogamzásgátlás.

"A családtervezés nagyobb jótétemény, több embernek és kevesebb költséggel, mint bármely egyéb technológia, ami az emberiség rendelkezésére áll." (James Grant, UNICEF)

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását