2024. május 6. - Ivett, Frida

Elégett a bluesénekes

Tragikus körülmények között, tűzben lelte halálát Weepin Wilie Robinson bluesénekes, B. B. King, Bonnie Raitt és mások egykori zenésztársa. Bostonban 81 éves korában érte a szörnyű halál: állítólag szobájában, az ágyban dohányzott a hétvégén.
2007. december 31. hétfő 19:46 - Hírextra

Weepin Willie Robinson, a bostoni blues egyik tekintélyes művelője volt. Elder Statesman of Boston Blues, ahogy a WBOS rádió műsorvezetője fogalmazott az idős zenészt méltatva Blues on Sunday című programban.

Nehéz gyermekkora volt, fiatal korában is gyapot- és gyümölcsszedésből tartotta fenn magát. A zenével a hadseregből való leszerelése után került közelebbi kapcsolatba New Jersey államban,Trentonban. Jazzt és rhythm and bluest játszott. Olyan hírességek előtt lépett fel, mint B. B. King, Lloyd Price, Bill Doggett és mások. B. B Kinggel életre szóló barátok lettek. Később Jimmy Taylor szaxofonos blues combójának lett a frontembere.

Az ötvenes években telepedett le Bostonban, klubokban kezdett játszani. Először Tommy Hunt rhythm and blues énekessel dolgozott, majd amikor az Angliába távozott, Buddy Johnson bőgőshöz szegődött, s együtt maradt vele egészen 1998-ban bekövetkezett haláláig.

Jótékonysági koncerteken lépett fel Steven Tylerrel (az Aerosmith zenészével), s többször játszott együtt Bonnie Raittel, a fehér blues gitáros-énekes nagyasszonyával. Robinsont 2005-ben Boston Music Awardsszal tüntették ki.

Robinson néhány évvel ezelőtt hajléktalan lett, elvesztette minden kapcsolatát családjával is. A blueszenészek szerveztek számára jótékonysági koncertet, hogy legalább az élelme és ruhája meglegyen. Még élete utolsó éveiben is fellépett klubokban és abban a szeretetotthonban, ahol élt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását