2024. május 4. - Mónika, Flórián

Móka, kacagás szilveszterkor

Musical, kabaré, vígjáték várja a szórakozni vágyókat szilveszterkor a budapesti színházakban, és gazdag a zenei kínálat is: a Művészetek Palotájában például az Amadinda Ütőegyüttes búcsúztatja az óévet, a másnapi újévi koncerten Haydn A teremtés című alk
2007. december 30. vasárnap 08:56 - Hírextra

A Producerek című musicalt tűzi műsorára az év utolsó napján délután és este a Madách Színház. Mel Brooks amerikai színész, dalszövegíró, zeneszerző műve a színház és a showbiznisz világát mutatja be, szilveszter napján az egyik előadásban Gálvölgyi János, a másikban Szerednyey Béla alakítja a főszerepet.

Az Új Színházban a Tisztújítás című zenés-táncos vígjátékkal zárják az évet. Nagy Ignác 1843-ban írt színművét Parti Nagy Lajos átiratában tűzi műsorra a teátrum Szinetár Miklós rendezésében.

A Vígszínházban Hegedűs D. Gézával a címszerepben láthatják a nézők az Úrhatnám polgár című Moliere-darabot szilveszter este; a szintén Parti Nagy Lajos átdolgozásában műsorra tűzött komédiát Mácsai Pál állította színpadra.

Paul Gavault és Robert Charvay A csodagyermek című vígjátékát tűzi műsorára a Radnóti Színház az év utolsó napján. A francia bohózatot nézve a közönség felismerheti fordítója, Molnár Ferenc stílusát és humorát is.

Mámorító újévköszöntő operettgála címmel adnak műsort a Budapesti Operettszínházban; a társulat sztárjai a repertoáron lévő operettek sikerszámait adják elő. Az esten a hagyományos karácsony környéki németországi turné műsorát láthatja a budapesti közönség.

A Vámpírok bálja című musicalt szilveszterkor ismét előadják; a PS Produkció nyáron játszott előadása a december 31. és január 13. közötti időszakban újra látható a Magyar Színház épületében.

A Roman Polanski filmjéből született darabot a lengyel származású rendező elképzelései alapján állították színpadra.

A József Attila Színház Családi szilveszterrel, a Vidám Színpad a Szilveszteri kabaré 2007 című, a Mikroszkóp Színpad a B.ú.é.k. Mikroszkóp! című műsorral zárja az évet, mindhárom helyszínen népszerű művészek lépnek fel. A Godot Galériában és a Repeta Sarokban a Dumaszínház szilveszteri műsorát láthatják a nézők az év utolsó napján.

A 2007-es év utolsó éjszakáján a Művészetek Palotájában tartja hagyományos szilveszteri koncertjét az Amadinda Ütőegyüttes. Vezetője Rácz Zoltán elmondta az MTI-nek, hogy ebben az évben is Presser Gáborral játszanak, de fellép például Ránki Dezső és Klukon Edit, valamint a zongoraművész házaspár 13 éves fia, Ránki Fülöp is: Mozart ritkán hallható F-dúr, háromzongorás művét játsszák, kísér az UMZE kamaraegyüttes, amely kiegészül a Keller Kvartett két tagjával, Keller Andrással és Szabó Judittal.

A Magyar Állami Operaház összes termében hajnalig tart a Szilveszteri bál. Bevezető programján részletek szerepelnek Johann Strauss A denevér című operettjéből. (Aki a teljes Denevért szeretné látni-hallani, annak Miskolcra kell utaznia, ott megy a darab szilveszter délutánján.)

Nekünk Nyóc - Szilveszteri Rádiótámogató Mulatság címmel várják a vendégeket az A38 hajón, fellép többek között a Rewind Crew: Palotai, Cadik, Minek, Zefír, Sztyepp, Vektor and Nixon feat Slitz és még sokan mások. A látványról a Kiégő Izzók gondoskodnak.

Ötéves a barátod - hívja föl magára a figyelmet a Radiocafé 98.6, amely születésnapi partijára a Merlinbe hívja hallgatóit. Az este fellépői: az Erik Sumo Band, a Zuboly, az Irie Maffia és radiocafé dj-k: Cyborg Templar, Infra Gandhi, Marvin, Rob, Negro, DJ Sanyi, Pedro.

Január elsején hagyományteremtő szándékkal rendez újévi hangversenyt a Művészetek Palotája. Haydn nagyszabású oratorikus alkotása, A teremtés hangzik majd el két előadásban: délután a gyermekeknek részletek, este pedig a teljes mű. Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekart és a Magyar Rádió Énekkarát Fischer Ádám vezényli.

Újév első estéjén a budapesti Olasz Kultúrintézet koncerttermében a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Kovács László vezényletével ad hangversenyt. Az esten Cilea, Chopin, Kálmán, Puccini, Rossini, Verdi, Weber művei hangzanak el. Fellép Lukács Gyöngyi (szoprán), Wiedemann Bernadett (mezzoszoprán), Giorgio Casciarri (tenor), Érdi Tamás (zongora).



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását